1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji’den 300 milyon liralık tahvil ihracı

Zorlu Enerji’den 300 milyon liralık tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, üç yıla kadar vadeli 300 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirecek. Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden...

Zorlu Enerji’den 300 milyon liralık tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, üç yıla kadar vadeli 300 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirecek. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden yapılan açıklamaya göre Şirket Yönetim Kurulu, tahvil ihracı yoluyla kaynak sağlamaya karar verdi. Buna göre Şirket 300 milyon TL tutarını aşmayacak şekilde, vadesi en fazla üç yıla kadar olmak üzere değişik vadelerde tahvil ihracı gerçekleştirecek. 

Türk Lirası cinsinden çıkarılacak tahviller, bir veya birden çok seferde yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılacak. İhraç edilecek borçlanma araçlarının piyasa koşullarına göre iskontolu ve/veya kuponlu, kuponlu tahvillerin sabit veya değişken kuponlu olarak ihraç edilmesi kararlaştırıldı. 

LİBOR+YÜZDE 1.5-5.5 ARALIĞINDA FAİZ

İhraç edilecek borçlanma araçlarının vadesi ile uyumlu Türk Lirası Referans Faiz Oranı (TRLIBOR) ve/veya hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinden bir veya birkaçı referans alınacak. Referans alınacak orana yıllık 150 (yüzelli) ile 550 (beşyüzelli) baz puana kadar ek getiri ilave edilecek. 

ŞİRKET YÖNETİMİ YETKİLENDİRİLDİ

Yönetim Kurulu, ihraç edilecek borçlanma aracı ihraçlarının gerçekleştirilmesi, bu ihraçlara ilişkin tutar, vade, faiz ve satış şekli dahil tüm koşulların belirlenmesi, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesine teminen Şirket Yönetimine yetki verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler