1. WEB TV

  2. GÜNEŞ

  3. Zorlu, güneş panelinde 'marka' olacak

Zorlu, güneş panelinde 'marka' olacak

Yenilenebilir enerji içinde güneş, en önemli kaynaklardan biri. Türkiye’de çok sayıda firma, güneş ışığını enerjiye çeviren panelleri üretmeye başladı. Son olarak, Türkiye’nin köklü sanayi gruplarından Zorlu Grubu da ZES markasıyla sektörde yerini almaya

Zorlu Enerji Grubu, Türkiye’de ZES markasıyla güneş paneli üretimine başladı. Bunun için fabrika kurmak yerine, üretim işini mevcut panel üretim tesislerinden uluslararası kalite standartlarına uygun olanlara veriyor. Halen iki tesisi akredite eden Zorlu Enerji Grubu, bu yıl içinde iki tesisle daha üretim anlaşması yapmaya hazırlanıyor. Zorlu Enerji Grubu Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Evren Evcit, Enerji Günlüğü’nün sorularını cevapladı:

Türkiye solar ekipman üretiminde ne durumda?

Türkiye’de solar sektöründe teknik altyapısı ve makine ekipmanları bulunan çok sayıda firma mevcut. Yirmiye yakın fabrika yerli panel üretiyor. Ama eksik olan bir şey var, yerli bir marka yok. Mevcut üreticileri size saysam bunların hepsinde şirket adı söz konusudur. Hiçbirisinde bir marka oluşumu şu an yok.

Neden öyle dediniz?

Çünkü marka var diyebilmek için arkada bir holding, güçlü bir bilanço lazım. Çünkü sattığınız ürünün 25 yıllık bir garanti süresi var. Bu süre boyunca o ürünün arkasında duracak bir büyüklük lazım. Bir de zamana ihtiyaç var. Açıkçası, Türkiye’de böyle bir boşluk vardı. Biz de planlayarak bu işe girdik.

Benzer Videolar