1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. 50 MW`lik Dağçayı RES için ÇED süreci başladı

50 MW`lik Dağçayı RES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Samsun ve Amasya il sınırları içinde kurulmak üzere geliştirilen Dağçayı Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme...

50 MW`lik Dağçayı RES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Samsun ve Amasya il sınırları içinde kurulmak üzere geliştirilen Dağçayı Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü, Dağçayı Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin Samsun İli, Ladik ve Havza İlçesi, Uluçal, Gürün, Kuyucak, Egnekaraca, Ağcakaya, Sarıgazel, Akyar, Çamlıköy, Meşepınarı, Büyükkızıkoğlu ve Soğanlı köyleri ile Amasya İli, Suluova, Merkez ve Taşova ilçeleri, Soku, Kuzulan, Seyfe, Karakese ve Aktaş köyleri mevkiinde kuracağı rüzgar enerjisi santrali için ÇED Başvurusu'nun kabul edildiğini duyurdu.

Di Mühendislik Müşavirlik Enerji Danışmanlık Çevre Maden Jeoloji Harita Taşımacılık İnşaat San Ve Tic Ltd. Şti. tarafından geliştirilen proje, 2.6 MW gücünde 19 rüzgar türbini ile elektrik üretilmesini öngörüyor. Toplam 49.4 MW kurulu gücünde inşa edilecek Dağçayı RES'in proje bedeli 98.8 milyon lira olarak hesaplandı.

Önceki ve Sonraki Haberler