1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB ortak gaz alımında talep toplama süreci başladı

AB ortak gaz alımında talep toplama süreci başladı

Avrupa Birliği (AB) gaz depolarını doldurmak için ortak gaz alımına başlıyor. İlk talep toplama süreci 25 Nisan’da başlatıldı.

AB ortak gaz alımında talep toplama süreci başladı

Enerji Günlüğü - Gelecek kışa hazırlık yapan Avrupa Birliği ülkelerindeki enerji şirketleri ortak doğal gaz alımına başlayacak. Ortak gaz alımı için ilk talep toplama süreci başladı.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki enerji şirketleri, ortak doğal gaz alımına hazırlanıyor. AB Komisyonu, enerji şirketlerinin birlikte gaz alımı için kurulan mekanizma çerçevesinde ilk talep toplama sürecinin 25 Nisan’da başlatıldığını açıkladı. Sisteme kayıtlı şirketler, 2 Mayıs'a kadar ilk talep toplama çağrısına yanıt verecekler. Şirketlerin talepleri birleştirilerek küresel piyasalarda ihaleye çıkılacak. Bir yıl içinde her 2 ayda bir düzenli olarak yeni ihaleler yapılacak. 

Uygulamayla AB'nin ortak pazar gücünü kullanarak uluslararası tedarikçilerle daha iyi fiyatlar müzakere edeceğine işaret edilen açıklamada, böylece gaz depolarını koordineli ve zamanında yeniden doldurarak gelecek kışa hazırlık yapılacağı kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler