1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Rus gazı alımını azalttı

AB, Rus gazı alımını azalttı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’dan alınan doğal gazın payını 7 ayda %7,5'e indirdiklerini belirterek, petrolün payını da yıl sonuna kadar %10’a düşüreceklerini açıkladı.

AB, Rus gazı alımını azalttı

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus kömüründen tamamen kurtulmayı başardıklarını ve doğal gazın ithalattaki payını da 7 ayda %7,5'a indirdiklerini ifade etti. 

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Ukrayna işgali ardından Rusya’ya uyguladığı yaptırımları sürdürüyor. Zorlu bir kış geçirme riskine rağmen Rusya’dan enerji alımını da aşamalı olarak azaltan Avrupa, Rus kömürü ithalatını sonlandırırken, petrol ve doğal gaz ithalatını da azaltıyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuya ilişkin yaptığı son açıklamada, ”Rus kömüründen tamamen kurtulmayı başardık. Bunun yanı sıra yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrolün payını da %10'a düşüreceğiz. Savaşın başlangıcında ithal edilen gazın içinde Rusya'nın payı %40'tı. Aradan geçen 7 ayda bunu %7,5'e indirdik" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler