1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABDli Occidental Petroleum, CrownRock’u satın alıyor

ABDli Occidental Petroleum, CrownRock’u satın alıyor

Teksas Merkezli petrol şirketi Occidental Petroleum (OXY), ABD'li özel kayaç petrolü şirketi CrownRock'u borç dahil yaklaşık 12 milyar dolara satın alacak.

ABDli Occidental Petroleum, CrownRock’u satın alıyor

Enerji Günlüğü -  Occidental Petroleum'un ABD'li özel kayaç petrolü şirketi CrownRock'u borç dahil yaklaşık 12 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen bir anlaşmayla satın almayı kabul ettiği açıklandı. Teksas merkezli CrownRock, CrownQuest Operating ve Lime Rock Partners'ın ortak girişimi. 

Satın alma yoluyla Oxy, şirketin CrownQuest'in yer aldığı Permian kayaç petrolü bölgesindeki pozisyonunu ve 1,2 milyar dolarlık mevcut borcunu üstlenecek. 

Occidental'a göre satın alma, varil başına 40 doların altında bir başabaş maliyetiyle stoklarında %33'lük bir artışla sonuçlanacak. Occidental, 2024 yılına kadar yüksek marjlı geleneksel olmayan arazilerdeki üretimi günde 170.000 varil petrol eşdeğeri kadar artırmayı umuyor. 

Occidental Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Vicki Hollub konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "CrownRock'un varlıklarının satın alınması, Occidental'in şimdiye kadar sahip olduğu en güçlü ve en farklı portföye katkı sağlıyor" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler