1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’nin Kuzey Akım 2 kararı temyizde

AB’nin Kuzey Akım 2 kararı temyizde

Nord Stream 2 AG, AB Genel Mahkemesi’nin AB’nin doğalgaz tedarikçilerinin boru hattının doğrudan sahibi olamayacakları yönündeki direktifine karşı açtığı davayı red kararını temyize götürdü.

AB’nin Kuzey Akım 2 kararı temyizde

Enerji Günlüğü - Nord Stream 2 AG, AB Genel Mahkemesi’nin AB’nin doğalgaz tedarikçilerinin boru hattının doğrudan sahibi olamayacakları yönündeki direktifine karşı açtığı davayı red kararını temyize götürdü.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom’un sahip olduğu ve Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin planlaması, inşası ve işletilmesinden sorumlu olan İsviçre merkezli Nord Stream 2 şirketi, ayrı şirketlerin boru hatları inşa etmesini, işletmesini ve sahip olmasını gerektiren AB kuralı ile mücadelesini sürdürüyor. AB Gaz Direktifi değişikliğinin projeyi finanse etmenin temelini zayıflatacağını savunan şirket, AB Genel Mahkemesi’nin Mayıs ayında direktifin iptali yönündeki taleplerine yönelik verdiği red kararını temyiz etti. 

Avrupa'nın ikinci en yüksek mahkemesi olan Lüksemburg merkezli Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Rus doğalgazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının sahibi Nord Stream AG ve Nord Stream 2 AG şirketlerinin doğrudan gaz tedarikçileri olamayacağı ve kapasitenin en az yüzde 10'unun üçüncü taraflara ayrılması gerektiği yönündeki AB direktifinin iptali yönündeki talebini Mayıs ayında reddetmişti. 

Nord Stream 2, Mahkemenin Gaz Direktifi değişikliğinin özellikle kendileri için yasadışı bir ayrımcılık teşkil ettiği konusundaki iddialarını reddetmediğini ve iddialarının arkasında olduklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler