1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Adularya’nın özelleştirilmesi izne tabi değil

Adularya’nın özelleştirilmesi izne tabi değil

Rekabet Kurulu, Adularya Enerji’nin özelleştirilmesi için rekabet mevzuatı açısından izin alınmasının gerekmediğini bildirdi.

Adularya’nın özelleştirilmesi izne tabi değil

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Adularya Enerji’nin Doruk Madencilik ve Cengiz Enerji’ye devri yoluyla özelleştirilmesi için rekabet mevzuatı açısından izin almaya gerek olmadığını bildirdi.

Rekabet Kurulu, 21 Temmuz 2022 tarihli ve 22-33/538-217 sayılı kararıyla; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyım olarak atandığı Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile Adularya’nın kullandığı taşınır ve taşınmaz mallar, lisans ve ruhsatların Doruk Madencilik Sanayii ve Ticaret AŞ ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin, mevzuatta bildirilen ciro eşiklerinin aşılmadığı gerekçesiyle izne tabi olmadığına karar verdi. 

Rekabet Kurulu kararın gerekçesini açıklarken şu ifadeleri kullandı; “Muhtemel devralma işleminin, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un Birleşme veya Devralma başlıklı 7. maddesi kapsamında bir işlem olduğuna; bununla birlikte, söz konusu işlemin bu maddeye dayanılarak çıkarılan 2010/3 sayılı Özelleştirme Yoluyla Devralmaların Hukuki Geçerlilik Kazanabilmeleri İçin Rekabet Kurumuna Yapılacak Ön Bildirimlerde ve İzin Başvurularında Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, ciro eşiklerinin aşılmaması sebebiyle Rekabet Kurulunun iznine tabi olmadığına karar verildi”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler