1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rekabet Kurulu: Adularya’nın devri izne tabii değil

Rekabet Kurulu: Adularya’nın devri izne tabii değil

Rekabet Kurulu, en iyi teklifi Doruk Madencilik'in verdiği Adularya Enerji’nin istekli tarafça devralınması için izin gerekmediğine hükmetti.

Rekabet Kurulu: Adularya’nın devri izne tabii değil

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Adularya Enerji’ye en iyi teklifi sunan Doruk Madencilik ile ikinci en iyi teklif sahibi Cengiz Enerji tarafından devralınması işlemi için izin gerekmediğini duyurdu. 

Rekabet Kurulu, 22-33/538-217 sayılı ve 21 Temmuz 2022 tarihli kararıyla; Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile kullandığı taşınır ve taşınmaz mallar, lisans ve ruhsatların Doruk Madencilik Sanayii ve Ticaret AŞ ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret AŞ tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan (TMSF) devralınmasının izne tabi olmadığını bildirdi. 

Kurul, kararını devir işleminin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un “Birleşme ve devralma” başlıklı 7. maddesi kapsamında olduğu ve 2010/3 sayılı Özelleştirme Yoluyla Devralmaların Hukuki Geçerlilik Kazanabilmeleri İçin Rekabet Kurumuna Yapılacak Ön Bildirimlerde ve İzin Başvurularında Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde bildirilen ciro eşiklerinin aşılmadığı gerekçesine dayandırdı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler