1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı

TMSF, Adularya Enerji’yi 1 milyar 100 milyon lira muhammen bedelle tekrar satışa çıkarıyor. 

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı

Enerji Günlüğü - TMSF, Adularya Enerji’yi 1 milyar 100 milyon lira muhammen bedelle yeniden satışa çıkarıyor. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ ve Tümsan İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü kapalı zarf ve açık arttırma yoluyla; haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak; 1.100.000.000 lira muhammen bedelle, ihaleye çıkaracak. TMSF Adularya Enerji İktisadi Bütünlüğü'nü daha önce de satışa çıkarmıştı. 

ADULARYA ENERJİ İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜ’NÜN MAL VARLIKLARI
Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün varlıkları şöyle listeleniyor; 

  • Mihalıççık’ta Eskişehir, Kütahya İli, Gediz İlçesi, Gümüşlü Köyünde kain 323 ve 331 numaralı parseller ile Koyunağılı Mahallesi ve Bey Köyü’nde konumlu Yunus Emre Termik Elektrik Santrali dahil olmak üzere toplam 31 adet arsa ve maden sahası. 
  • Maliye Hazinesinin hüküm ve tasarrufundaki iki adet taşınmaz üzerinde Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ lehine 23 Haziran 2055 yılına kadar tesis edilmiş bulunan üst kullanım izni. 
  • Prefabrik yapılar; maden sahası ve termik santral sahasındaki menkuller; taşıtlar; maden ruhsatları; belge, lisans ve ruhsatları kapsayan haklar ile bu varlıkların ferî ve mütemmim cüzü niteliğindeki tarafı oldukları sözleşmeler olmak üzere menkul mallar ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dâhil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklar. 

GEÇİCİ TEMİNAT 55.000.000 TL
İsteklilerin, geçici teminat tutarı olarak belirlenen 55.000.000 lirayı “Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli” açıklamasıyla bankaya yatırmaları gerekiyor. Nakit teminat dışında Bankalardan alınmış TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya teminat cari değerinin %15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller kabul edilecek. Ancak isteklinin doğrudan ya da dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolüne sahip olduğu bankalardan alınan teminat mektubu ihale teminatı olarak kabul edilmeyecek. 

İhaleye sadece anonim şirketler veya limited şirketler katılabilecek ve anonim şirketlerin, sermaye piyasası mevzuatına göre borsada işlem görenler dışındaki paylarının tamamının nama yazılı olması ve şirketin borsada işlem görmek üzere ihraç edilecekler hariç, hamiline yazılı pay senedi çıkarmamış olması gerekecek. 

İhale 21 Ağustos 2019 günü, saat 14.30’da TMSF Asma Kat Konferans Salonu, Büyükdere Caddesi, No: 143, Esentepe İstanbul adresinde yapılacak. Satış Komisyonu, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin bedel olarak Türk Lirası cinsinden verilecek. Satış Komisyonu’nun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 23 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.30’da TMSF’nin Büyükdere Cad., No: 143, Esentepe, İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonu’nda yapılacak.

İhale şartnamesi, TMSF, Büyükdere Caddesi, No: 143, Esentepe İstanbul adresinde bedelsiz olarak görülebilecek ve bankaya yatırılması gereken 25.000 TL karşılığında aynı adresteki Satış Komisyonu’ndan teslim alınabilecek. 

BİLGİ ODASI KULLANIMI VE TESİS ZİYARETİ
İhaleyle ilgili bilgi odası kullanımı ve tesis ziyareti, 29 Temmuz 2019 ve 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. İlgilenenler, şartnameyi satın aldıktan sonra; bilgi odası kullanımı ve tesis ziyareti bedeli olarak belirlenen 75.000 TL tutarındaki ücreti bankaya yatıracaklar ve gizlilik taahhütnamesi imzalayacaklar. 

Tekliflerin, 20 Ağustos 2019 günü, saat 17.00’ye kadar Satış Komisyonu’na teslim edilmesi gerekiyor. 

GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI
İktisadi Bütünlüğün geçmiş dönem borçları, belirli şartlar kapsamında ihale bedelinden ödenecek. 

Ayrıca ihaleyi kazanan istekli, ihale bedelinin ödenmesi için verilen sürede Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ ve Tümsan İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin işçilere olan borçlarını; sendika sözleşmelerinden doğan borçları; kamudan kaynaklanan borçları ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Oluşturan Mahcuzların Satışına İlişkin Yönetmelik kapsamında oluşan toplam 175.000.000 TL tutarındaki borcu TMSF’ye ait banka hesabına yatıracak. 

ÖDEME PEŞİN OLACAK
İhaleyi kazanan isteklinin; ihale bedeli ve ihale bedelinin %18’i oranındaki KDV’yi ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben Satış Komisyonu onayında belirtilen süre içinde TL cinsinden peşin olarak ödemesi gerekecek. 

Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü kapsamındaki aktif değer ve varlıklar üzerinde haciz, rehin gibi hak ve alacakları bulunanların, 19 Ağustos 2019 tarihine kadar sıra cetveline esas bilgilerini Satış Komisyonu’na bildirmeleri gerekiyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler