1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TMSF Adularya Enerji’yi iktisadi bütünlük olarak satacak

TMSF Adularya Enerji’yi iktisadi bütünlük olarak satacak

Enerji Günlüğü – TMSF, Adularya Enerji’yi bütün mülkleri ve haklarıyla bir bütün olarak satmak üzere ihale düzenleyecek. Tasarruf Mevduatı...

TMSF Adularya Enerji’yi iktisadi bütünlük olarak satacak

Enerji Günlüğü – TMSF, Adularya Enerji’yi bütün mülkleri ve haklarıyla bir bütün olarak satmak üzere ihale düzenleyecek. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ ile Tümsan İnşaat Madencilik San. ve Tic. AŞ’yi bütün mülkleri ve haklarıyla birlikte, iktisadi bir bütünlük olarak ve cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olacak şekilde satmak üzere; kapalı zarf, açık ihale usulüyle ihale düzenleyecek. 

İhale 30 Ocak 2019 günü, saat 14.30’da TMSF’nin Büyükdere Cad., No: 143,

Esentepe, İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonu’nda yapılacak. 

İhale evrakı, Satış Komisyonu tarafından, TMSF’nin Büyükdere Cad., No: 143,

Esentepe, İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. 

Mahkeme kararıyla Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı’nı oluşturan ve yöneten TMSF, malikler olarak görünen 

Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ ve Tümsan İnşaat Madencilik San. ve Tic. AŞ’nin ticari ve iktisadi bütünlüğün kapsamını şöyle bildirdi; Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; Malikler’e ait gayrimenkuller (Mihalıççık–Eskişehir, Kütahya İli, Gediz İlçesi, Gümüşlü Köyünde kain 323 ve 331 nolu parseller ile Koyunağılı Mahallesi ve Bey Köyü’nde konumlu Yunus Emre Termik Elektrik Santrali olmak üzere toplam 31 adet arsa ve maden sahası; Maliye Hazinesinin hüküm ve tasarrufundaki iki adet taşınmaz üzerinde Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ lehine 23 Haziran 2055 yılına tesis edilmiş bulunan üst kullanım izni, menkul mallar (prefabrik yapılar, maden sahası ve termik santral sahasındaki menkuller, taşıtlar), maden ruhsatları, haklar (belge, lisans ve ruhsatlar) ile bu varlıkların ferî ve mütemmim cüzü niteliğindeki tarafı oldukları sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dâhil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklar. 

MUHAMMEN BEDEL 1 MİLYAR 400 MİLYON LİRA

Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 1 milyar 400 milyon lira (1.400.000.000 TL) muhammen bedel belirlendi. İsteklilerin ihaleye katılabilmek için TMSF’ye ait T. Ziraat Bankası AŞ Levent Şubesi nezdindeki

IBAN: TR76 0001 0007 5306 2864 3883 23 nolu TL hesabına 140.000.000 TL nakit teminatı, “Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli” açıklaması ile yatırmaları gerekiyor. Nakit teminat dışında; bankalardan alınmış TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya teminat cari değerinin %15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de kabul edilecek. Ancak isteklinin doğrudan ya da dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolüne sahip olduğu bankalardan alınan teminat mektubu, ihale teminatı olarak kabul edilmeyecek.

İhale evrakının teminat belgeleriyle birlikte 29 Ocak 2019 günü, saat 17.00’ye kadar Satış Komisyonu’na teslim edilmesi gerekiyor. 

İhaleye anonim şirket ya da limited şirket olarak kurulmuş; Elektrik Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca madencilik yapabileceği statüsünde yazılı olan tüzel kişiler teklif verebilecekler. Teklif verecek anonim şirketlerin, sermaye piyasası mevzuatına göre borsada işlem görenler dışındaki paylarının tamamının nama yazılı olması ve şirketin borsada işlem görmek üzere ihraç edilecekler hariç, hamiline yazılı pay senedi çıkarmamış olması gerekiyor. 

Satış Komisyonu onayını taşıyan şartnameyi satın almak isteyenlerin, TMSF’ye ait T. Ziraat Bankası AŞ Levent Şubesi nezdindeki IBAN: TR25 0001 0007 5306 2864 3862 34 nolu TL hesabına 10.000 TL’yi, “Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli” açıklaması ile yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonu’na elden teslim etmeleri gerekecek. 

İstekliler, Satış Komisyonu’na ıslak imzalı yazı ile müracaat ederek; Bilgi Odası kullanımı ve Tesis Ziyaretini 19 Kasım 2018 tarihi ile 28 Ocak 2019 tarihi arasında yapabilecekler. “Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” ile ilgili kağıt veya elektronik ortamlarda hazırlanan bilgileri içeren Bilgi Odası ve Tesis Ziyareti; TMSF’nin T. Ziraat Bankası AŞ Levent Şubesi nezdindeki IBAN: TR25 0001 0007 5306 2864 3862 34 nolu TL hesabına 20.000 TL’yi “Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tesis Ziyareti ve Bilgi Odası Kullanım Bedeli” açıklaması ile yatırmak ve dekont aslını Satış Komisyonu’na teslim edip Gizlilik Taahhütnamesi’ni imzalayarak Satış Komisyonu’na elden teslim etmek suretiyle yapılabilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler