1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afşin Elbistan A Termik Santrali büyütülecek

Afşin Elbistan A Termik Santrali büyütülecek

Afşin Elbistan Elektrik, 3 milyar 650 milyon lira yatırımla Kahramanmaraş’taki Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne iki yeni ünite ilave edecek.

Afşin Elbistan A Termik Santrali büyütülecek

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde işletilmekte olan yerli kömür yakıtlı Afşin Elbistan A Termik Santrali’ne toplam 688 MW kurulu güçte iki yeni ünite eklenecek.

Çelikler Holding'in 2018 yılında EÜAŞ’tan devraldığı 1355 MW’lık Afşin-Elbistan A Termik Santrali'ne ek iki yeni ünite yapılması planlanıyor. Holding şirketlerinden Afşin Elbistan Elektrik Üretim Tic. A.Ş. tarafından Kahramanmaraş’ta geçici faaliyet belgesiyle işletilen santrale her biri 344 MW gücünde 5'inci ve 6'ncı üniteleri eklenmesi planlanıyor. 

İki yeni ünitenin faaliyete geçmesiyle birlikte santralin toplam kurulu gücü 2.043 MW’ye çıkacak. Projenin toplam maliyeti ise 3 milyar 650 milyon lira olarak hesaplanıyor. Planlanan enerji santralinde yılda ortalama brüt 5.160 GWh, net 4.613 GWh enerji üretimi hedefleniyor. 

HALK BUGÜN BİLGİLENDİRİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından baca filtreleri zorunluluğu yerine getirilmediği gerekçesi ile Ocak 2020’de mühürlenen santralin geçici çalışma süresi Ağustos 2022’ye kadar uzatılmış durumda. Projenin çevre etkileriyle ile ilgili halkın bilgilendirilmesi toplantısı 25 Şubat’ta (bugün) yapılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler