1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Afşin Elbistan A Termik Santrali’nden çevreye kül yağdı

Afşin Elbistan A Termik Santrali’nden çevreye kül yağdı

Filtre takma zorunluluğunu yerine getirdiği gerekçesiyle tekrar üretim lisansı verilen Kahramanmaraş’taki Afşin Elbistan A Termik Santrali’nden çevreye kül yağdığı kaydedildi.

Afşin Elbistan A Termik Santrali’nden çevreye kül yağdı

Enerji Günlüğü - Filtre takma zorunluluğunu yerine getirdiği gerekçesiyle tekrar üretim lisansı verilen Kahramanmaraş’taki Afşin Elbistan A Termik Santrali’nden çevreye kül yağdığı kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ruhsat verildiğini açıklamasının ardından filtre takma zorunluluğu nedeniyle 1 Ocak’ta kapatılan Kahramanmaraş’taki Afşin Elbistan A Termik Santrali faaliyete geçti. Ancak CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, santralden çevreye kül yağdığını açıkladı.

Öztunç Anka’ya yaptığı açıklamada santralden kül yağdığını söyleyerek, “Filtre takılmış olsa kül yağmazdı. Demek ki dostlar bizi alışverişte görsün diye kapatmışlar” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kapatılan termik santrallere ilişkin “Santrallerin kalan kısmında ise çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 142 milyon lira tutarındaki çevresel yatırımlarını tamamlayan Soma Termik Santrali’nin 6 ünitesinden 4’üne, Kangal Termik Santrali’nin kapalı olan 2 ünitesine, Çatalağzı Termik Santrali’nin kapalı olan 2 ünitesine, Seyitömer Termik Santralimizin 4 ünitesinden 2’sine, Tunçbilek Termik Santralimizin de 3 ünitesinden 2’sine ve Afşin A Termik Santrali’nin de 4 ünitesinden 2’sine bir yıl geçici çalışma ruhsatı verilmiştir. Bu üniteler mevzuata uygun hale getirilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler