1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kurum: Termik santralleri 7 gün 24 saat izliyoruz

Kurum: Termik santralleri 7 gün 24 saat izliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm kömür yakıtlı elektrik santrallerinin bacalarındaki emisyon değerlerini Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile online olarak 7/24 izlediklerini ifade etti.

Kurum: Termik santralleri 7 gün 24 saat izliyoruz

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm kömür yakıtlı elektrik santrallerinin bacalarındaki emisyon değerlerini Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile online olarak 7/24 izlediklerini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son dönemde tartışma yaratan kömür yakıtlı termik santraller ile ilgili açıklamada bulundu. Kurum, geçici faaliyet belgesi verilen termik santraller de dahil tüm termik santrallerinin bacalarındaki emisyon değerlerini Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile online olarak 7 gün 24 saat izlediklerini ifade etti.

Kurum, “1 Ocak'ta termik santrallerimize ilişkin kararlar almıştık ve 5 santralimizi tamamen, bir santralimizi de kısmen kapatma işlemi yapmıştık. Gelinen süreçte termik santrallerimiz çevre mevzuatına uygun hale getirmek amacıyla çalışmalar, iyileştirmeler yaptılar; hem filtre işlemlerinde hem yakıt iyileştirme işlemlerinde. Aldığımız karar çerçevesinde 6 termik santralimize geçici faaliyet belgesi verdik. Bunların ikisi Kütahya'da; Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleri. Bu kapsamda Seyitömer Termik Santrali'nin 4 ünitesinden 2'sine, Tunçbilek Termik Santrali'nin de 3 ünitesinden 2'sine bir yıl süreliğine geçici faaliyet belgesi verdik. Hem diğer termik santrallerimiz hem geçici faaliyet belgesi verdiğimiz termik santrallerimizi 7 gün 24 saat izliyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyin önünde. Eğer çevre mevzuatına uymayan bir durum söz konusu olursa da kapatma dahil her türlü cezai işlemi yapacağımızı da kendilerine ifade ettik. Anlık olarak bu santrallerimiz takip edilmektedir. Bir taraftan da iyileştirme işlemleri devam etmektedir. Kuru sisteme geçecekleri adımları da atmaktadırlar. Bize verdikleri iş termin planı çerçevesinde de süreçler anbean takip edilmektedir” İfadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler