1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen Üçpınar RES’in tamamını devreye aldı

Akfen Üçpınar RES’in tamamını devreye aldı

Akfen Yenilenebilir Enerji, Üçpınar Rüzgâr Enerji Santrali Projesi’ni tamamen devreye aldı.

Akfen Üçpınar RES’in tamamını devreye aldı

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji, Üçpınar Rüzgâr Enerji Santrali Projesi’ni tamamen devreye aldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 112 MW’lık Üçpınar Rüzgâr Enerji Santrali Projesi’nin bütününü devreye aldı. Şirketin ikinci rüzgâr projesi olan Üçpınar RES’in devreye girmesiyle, Akfen Yenilenebilir Enerji’nin rüzgâr santrali portföyü 143 MW’a çıktı. Şirket böylece iki RES projesi ile yarım milyondan fazla kişiye sadece rüzgârdan elektrik sağlıyor. 

Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de 143 milyon dolarlık yatırıma sahip 112 MW’lık Üçpınar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesinin tamamını devreye aldı. 2019 yılı başında yine Çanakkale’de tamamlanan Kocalar RES’in ardından ikinci rüzgâr projesi olan Üçpınar RES projesiyle Akfen’in sadece rüzgârdan ürettiği elektrikle yıllık karşıladığı enerji ihtiyacı, 570 bin kişiye ulaştı.

Üçpınar RES, yıllık 187 GWs elektrik üretecek. Üçpınar RES ile birlikte şirketin su, güneş ve rüzgâr gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan tesislerinin kurulu gücü 467 MW düzeyine çıktı. 

Akfen Yenilenebilir Enerji, Kocalar ve Üçpınar RES’in yanı sıra 2019 yılı içerisinde Çanakkale’deki 58 MW’lık Hasanoba RES ve Denizli’deki 75 MW’lık Denizli RES projelerini de tamamlayıp elektrik üretimine geçirmeyi planlıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler