1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS son depremden zarar görmedi

Akkuyu NGS son depremden zarar görmedi

Hatay’da meydana gelen ve Mersin’de de hissedilen 6.4 büyüklüğündeki depremin Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşasına bir zarar vermediği açıklandı.

Akkuyu NGS son depremden zarar görmedi

Enerji Günlüğü - Hatay’da meydana gelen ve Mersin’de de hissedilen 6.4 büyüklüğündeki depremin Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşasına bir zarar vermediği açıklandı.

Mersin’de kurulum çalışmaları süren Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali  Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesinin genel iş sahibi ve yatırımcısı Akkuyu Nükleer AŞ, 20 Şubat tarihinde Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. Depremin Mersin'de de hissedildiğini belirten Şirket, depremin ardından Akkuyu NGS sahasında hızla yapılan inceleme sonucunda herhangi bir anormallik veya hasar tespit edilmediğini aktardı. 

Açıklamada, “Sahadaki inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir. Akkuyu NGS sahasındaki inşaatın tüm aşamaları bağımsız denetim kuruluşları ve ulusal düzenleyici kurum olan Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yakından izlenmektedir. 

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin acil durum birimleri olan Seferberlik Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durumlar Birimi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliği yapmaktadır. Akkuyu Nükleer A.Ş, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremlerden etkilenenlere destek vermeye devam etmektedir” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler