1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de 4. ünite inşa çalışmaları başladı

Akkuyu NGS’de 4. ünite inşa çalışmaları başladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 4’üncü güç ünitesinde temel döşemenin betonlanması tamamlandı. 

Akkuyu NGS’de 4. ünite inşa çalışmaları başladı

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ünitesinin inşaat sahasında reaktör binasının temel döşemesinin betonlanma işlemi tamamlandı. 

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olan ve Mersin'de inşa çalışmaları sürmekte olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında büyük bir önem taşıyan bir aşama tamamlandı. Santralin 4’üncü ünitesinin inşaat sahasında reaktör binasının temel döşemesinin betonlanma işlemi tamamlandı. Böylece, kor tutucunun yer alacağı reaktör şaft duvarlarının inşasına olanak sağlayacak.

Beton üzerinde yapılan başarılı laboratuvar testlerinin ardından 4’üncü ünitenin inşaatının bir sonraki aşaması olan reaktör binasının dış ve iç duvarlarının inşası da başladı. 

YÜKSEK KALİTEDE ÖZEL BETON KARIŞIMI KULLANILIYOR

Akkuyu NGS inşaatının temeli için yüksek kalitede özel bir beton karışımı kullanılıyor. Beton, doğrudan Akkuyu NGS sahasından çıkarılan kırma taş ve kum gibi doğal taş malzemelerden oluşuyor. Beton karışım parametreleri, tüm işlemler sırasında tek tek kontrol ediliyor. Her beton karışımı Akkuyu NGS şantiyesindeki laboratuvarlarda yapılan bir dizi kontrol işleminden geçiyor. Bu işlemlerde betonun, sıcaklık ve yoğunluk gibi özellikleri denetleniyor.

Döşemenin maksimum dayanıklılığını sağlamak için reaktör binasının temeline 3 bin 500 ton armatür ve 17,5 bin metreküp beton karışımı döküldü. Bu miktardaki beton ile 10 futbol sahasına 1 metre yükseklikte zemin oluşturulabiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler