1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Akoda Enerji Konya’da hayvan ve bitki atıklarını elektriğe çevirecek

Akoda Enerji Konya’da hayvan ve bitki atıklarını elektriğe çevirecek

Akado Enerji tarafından Konya’nın Çumra ilçesinde kurulacak olan biyogaz santralinde hayvansal dışkı atıkları ve bitkisel atıklardan elektrik ve gübre üretilecek.

Akoda Enerji Konya’da hayvan ve bitki atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Akado Enerji tarafından Konya’nın Çumra ilçesinde kurulacak olan biyogaz santralinde hayvansal dışkı atıkları ve bitkisel atıklardan elektrik ve gübre üretilecek.

Akoda Enerji San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Konya ili, Çumra İlçesi, Türkmencamili Mahallesi’nde Biyogaz Enerji Santrali ve Organik Gübre Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 1,4 milyon dolar değerindeki proje kapsamında bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkların ve çiftliklerde ortaya çıkacak organik atıklarının nihai bertarafı sağlanacak. Bunun yanında Biyogaz Enerji Santrali’ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı enerjisi üretimi için kullanılacak. 

Kurulacak kojenerasyon sistemi toplam gücü ise 3,12 MWe/3,21 MWm olacak şekilde dizayn edilecek. Bunun için tesiste 95 ton/gün biyobozunur atık işlenecek. Organik gübre üretim tesisinde ise 39,9 ton/gün katı fermente ürün işlenerek 10.950 ton/yıl organik gübre üretilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler