1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AKP`li Soylu: Rusya gazımızı kesemez...

AKP`li Soylu: Rusya gazımızı kesemez...

Enerji Günlüğü - Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Rusya'nın Türkiye'nin doğalgazını kesemeyeceğini savundu.Süleyman...

AKP`li Soylu: Rusya gazımızı kesemez...

Enerji Günlüğü - Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Rusya'nın Türkiye'nin doğalgazını kesemeyeceğini savundu.
Süleyman Soylu, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nce düzenlenen Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı'n katıldı. Günümüzde geliştirilen yeni teknolojilerin hepsinin enerjiye ihtiyaç gösterdiğini belirten Soylu, bu nedenle günümüzde daha fazla enerjiye ihtiyaç olduğunu söyledi.
Avrupa'nın bugün doğalgazda yüzde 60 oranında ithalata bağımlı olduğunu belirten Soylu, 2035 yılında bu oranın yüzde 90'a yükseleceğini ileri sürdü. Türkiye'nin ise bu konuda ciddi bir stratejiye sahip olduğunu ifade eden Soylu, şu görüşleri dile getirdi:
"Diyorlar ki 'Rusya gazımızı keserse ne oluruz?'. Rusya gazımızı kesemez. Böyle bir şey ile karşı karşıya kalamayız. Ama tabii biz sadece İran ve Rus gazını bekleyen bir ülke olamayız. Türkiye geliştikçe, ülke büyüme trendini sürdürülebilir kıldıkça, dünya geliştikçe ve büyüdükçe enerjiye olan ihtiyaç sürekli artacak ve devam edecektir."
Türkiye'nin enerjiye yılda 60 milyar dolar ödeyen bir ülke olduğunu hatırlatan Süleyman Soylu, enerjiyi üretmeyen ülkelerin böyle bir bağımlılığının söz konusu olduğunu anlattı. Soylu, "Rüzgardan suya ve her evde olabilecek güneş panellerinin temel enerji sistemimize entegre edebilmesi halinde büyük ilerleme kaydedilecek" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler