1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Enerji Özbekistan’daki kurulu gücünü 740MW’a çıkarıyor

Aksa Enerji Özbekistan’daki kurulu gücünü 740MW’a çıkarıyor

Aksa Enerji, Özbekistan Ulusal Elektrik Şebekesi ile Buhara’da ikinci bir doğalgaz santrali kurulumu için sözleşme yaptı. 

Aksa Enerji Özbekistan’daki kurulu gücünü 740MW’a çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Özbekistan Ulusal Elektrik Şebekesi ile Buhara’da ikinci bir doğalgaz santrali kurulumu için sözleşme yaptı. 

Aksa Enerji Üretim AŞ, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te kuracağı doğalgaz kombine çevrim santralinin kurulu gücünü 240MW’tan 470MW’a çıkarmak ve Buhara kentinde 270MW kurulu güce sahip olacak yeni bir doğalgaz santrali kurmak üzere Özbekistan Ulusal Elektrik Şebekesi (NEGU) ile iki ayrı sözleşme imzaladı. 

Aksa Enerji, Taşkent’te kuracağı santralde üretilen elektriğin garantili kapasite bedeli karşılığında 25 yıl boyunca satışını içeren anlaşma yapmıştı. Buhara’da yeni kurulacak olan santral de aynı şartlarda üretim yapacak. Her iki şehirde kurulacak santrallerin 2021 yılının son çeyreğinde devreye alınması bekleniyor. 

Aksa Enerji, yatırım maliyetlerini optimize etmek ve ekonomik katma değer yaratmak üzere; santral ekipmanlarını kendi bünyesindeki mevcut santrallerden sağlamayı planladığını duyurdu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler