1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya LNG terminal yatırımlarını kolaylaştırıyor

Almanya LNG terminal yatırımlarını kolaylaştırıyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen Alman hükümeti, şirketlerin yeni LNG terminal yatırımlarını kolaylaştırıyor.Alman...

Almanya LNG terminal yatırımlarını kolaylaştırıyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen Alman hükümeti, şirketlerin yeni LNG terminal yatırımlarını kolaylaştırıyor.

Alman hükümeti, ülkenin doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmek ve tedarik rotalarını arttırmak için şirketlerin yeni LNG terminallerine yatırım yapmalarını kolaylaştıracak bir planı onayladı. Plan kapsamında LNG şirketleri LNG için bağlantı maliyetlerinin sadece yüzde 10'unu ödeyecek ve bu sayede LNG projelerine yatırım yapabilecekler. 

Federal hükümet yaptığı açıklamada, Almanya'da gaz arz güvenliğinin yanı sıra rekabet gücünün de arttırılmasında yasaların önemli olduğunu kaydederek, doğalgazı gemilerden iletim şebekesine aktarmak için eksik altyapının inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Almanya’da bir LNG ithalat terminalinin inşası, bugüne kadar özel şirketlerin sorumluluğundaydı. Ayrıca terminali ulusal iletim şebekesine bağlayan bir boru hattının maliyetleri de proje sahibi tarafından karşılanıyor ve uzun vadede müşterilere yapılan tedarikler ile bu karşılanıyordu. Bu nedenle şirketler yatırım konusunda çok da istekli davranmıyorlar.

Şu anda Almanya'da Brunsbuettel tesisi, biri Wilhelmshaven'de diğeri ise kimya firması Dow Stade tesisinde olmak üzere önerilen üç LNG ithalat projesi var.

Önceki ve Sonraki Haberler