1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya sanayisinin gaz talebi yüzde 19 azaldı

Almanya sanayisinin gaz talebi yüzde 19 azaldı

Almanya'da sanayi sektörünün doğal gaz tüketimi geçen ay bir önceki yıla göre yüzde 19 azalırken, özel haneler ve küçük işletmelerin gaz tüketimi %36'ya kadar azaldı.

Almanya sanayisinin gaz talebi yüzde 19 azaldı

Enerji Günlüğü - Almanya'daki sanayi sektörü, hava durumu veya genel ekonomik gelişme gibi gaz tüketimini etkileyen dış faktörlerden bağımsız olarak, Eylül ayında beklenenden %19 daha az doğal gaz kullandı.

Berlin merkezli Hertie School'un Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, Rus gaz arzının dondurulması ve ardından gelen enerji krizinin etkisiyle Almanya'da sanayi sektörünün doğal gaz talebi son aylarda büyük düşüş kaydetti. Kriz etkisi olmadan beklenen tüketime kıyasla sanayide doğal gaz tüketimi 2022 yılı Eylül ayında %19 azalırken, özel haneler, küçük işletmelerin gaz tüketimi %36'ya kadar azaldı. 

Araştırmaya göre, doğal gaz tüketiminin yüksek fiyatlar nedeniyle daha da düşmesi bekleniyor.  

ŞİRKETLER ÜRETİMİ KISIYOR

Öte yandan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nın 24 bin şirketin katıldığı anketine göre, şirketlerin %14'ü artan enerji fiyatları nedeniyle üretimi kısıyor. Üstelik her 12 şirketten biri, otomotiv şirketlerininse %17'si artan maliyetler nedeniyle üretimi kaydırmayı planlıyor. Ankete katılan şirketlerin %60'ı enerji maliyetlerindeki artışın büyük bölümünü tüketiciye yansıtmak istiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler