1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’da Aralık gaz faturalarını hükümet ödeyecek

Almanya’da Aralık gaz faturalarını hükümet ödeyecek

Almanya'da artan gaz fiyatları karşısında hanelerin ve küçük işletmelerin üzerindeki yükün hafifletilmesi için Aralık ayındaki doğalgaz faturalarını hükümet ödeyecek.

Almanya’da Aralık gaz faturalarını hükümet ödeyecek

Enerji Günlüğü - Almanya'da enerji krizine karşı alınan önlemler kapsamında Aralık ayında tüm konutların ve KOBİ'lerin doğalgaz faturalarını devlet ödeyecek.

Rusya'nın doğalgazı kesmesinden dolayı enerji fiyatlarının yükseldiği Almanya'da gaz tüketicilerinin Aralık ayındaki ödemelerini federal hükümetin üstlenmesini öngören yasa tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Tüketicileri ve şirketleri yüksek enerji fiyatları ve enflasyon karşısında korumak için hayata geçirilecek önlemlerin maliyetinin 200 milyar euroyu bulması bekleniyor. 

“ACİL YARDIM GELİYOR!”

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, federal hükümet ve eyalet hükümetlerinin doğal gaz ve elektrik fiyatlarına sınırlama getirme konusunda anlaştıklarını duyurdu. Scholz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”Acil yardım geliyor! Gaz müşterilerinin Aralık ayında ödeme yapmaları gerekmeyecek. Bunun masraflarını hükümet üstlenecek. Kabine toplantısında bugün enerji fiyatlarının frenlenmesi için bir adım daha atılması kararı aldık" ifadelerini kullandı.

8,9 MİLYAR EURO BÜTÇE AYRILDI

Kiracılar da dahil olmak üzere yaklaşık 20 milyon gaz tüketicisini kapsayan bu adım için 8,9 milyar euro bütçe ayrıldı. Yasa tasarısında, hükümetin bu parayı gaz tedarik eden şirketlere havale etmesi öngörülüyor. Söz konusu bütçe, 21 Ekim'de Alman meclisinde kabul edilen Ekonomi İstikrar Fonu tarafından karşılanacak.

MART’TA İKİNCİ YARDIM GELECEK

Alman hükümetinin aldığı tedbirlerin ikinci aşaması ise Mart ayında başlayacak. Buna göre, hanelerde ve iş yerlerinde harcanan ortalama gaz miktarının yüzde 80'e kadar olan kısmında gaza tavan fiyat uygulanması ve bunun kilovatsaat başına 12 cent olması planlanıyor. Geri kalan gaz tüketiminin fiyatı ise normal piyasa değeri üzerinden hesaplanacak. Halihazırda gazın kilovatsaat başına fiyatı ortalama 20 cent.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler