1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalışanlara ödenecek ısınma yardımı vergiden muaf olacak

Çalışanlara ödenecek ısınma yardımı vergiden muaf olacak

İşverenlerin çalışanlarına ödeyeceği azami aylık 1.000 liralık ısınma yardımları gelir vergisinden muaf olacak.

Çalışanlara ödenecek ısınma yardımı vergiden muaf olacak

Enerji Günlüğü - İşverenlerin 30 Haziran 2023’e kadar çalışanlarına ödeyeceği azami aylık 1.000 liralık ısınma yardımları, gelir vergisinden muaf olacak. 

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre işverenlerin çalışanlarına; elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderleri için 30 Haziran 2023’e kadar yapacakları 1.000 lirayı aşmayan ödemeler, gelir vergisinden muaf olacak. 

Birçok ülke Ukrayna-Rusya savaşıyla tetiklenen enerji krizinde hane halkının 2022-2023 kış döneminde oluşacak ısınma maliyetleriyle ilgili destekleme tedbirleri uyguluyor. Türkiye’de de sosyal yardım kapsamında bazı desteklemeler yapılıyor

Bu uygulamalara ilave olarak, Gelir Vergisi Kanununda yapılan değişiklikle; işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılan aylık 1.000 lirayı aşmayan ödemeler, prime esas kazanca dâhil edilmeyecek ve bu tutar üzerinden gelir vergisi hesaplanmayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler