1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Almanya ikinci enerji destek paketini açıkladı

Almanya ikinci enerji destek paketini açıkladı

Almanya hükümeti artan enerji fiyatları karşısında vatandaşlarını desteklemek amacıyla 3 aylığına akaryakıt fiyatlarını düşürecek ve toplu ulaşımı teşvik edecek.

Almanya ikinci enerji destek paketini açıkladı

Enerji Günlüğü - Almanya'da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış karşısında haneleri desteklemek için ikinci paketini açıkladı. Hükümet çalışanlara, çocuklu ailelere ve yoksul ailelere nakdi destek verecek.

Almanya'da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış karşısında haneleri desteklemek için 10 milyar euro hacminde ikinci paketini açıkladı. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümeti, kısa vadede elektrik üretiminde doğal gaz tüketimini azaltmak amacıyla daha önce kapatılmalarını takvime bağladığı kömür yakıtlı elektrik santrallerinin kullanım süresini uzatmayı planlıyor.  

AKARYAKIT FİYATLARI 3 AYLIĞINA DÜŞÜRÜLECEK

Paket benzin fiyatlarının üç aylığına aşağı çekilmesini de içeriyor. Benzinin litre fiyatının 30 cent ve dizel fiyatının da 14 cent indirilmesi planlanıyor. Böylece benzin ve dizelden alınan vergiler Avrupa'daki asgari seviyeye düşürülmüş olacak.

Ayrıca kısa mesafe yolculuklarda toplu taşımayı teşvik için ülke çapında özel bilet uygulaması getirilecek. Bu özel bilet için ayda 9 euro ödenecek ve uygulama 90 gün boyunca geçerli olacak.

ÇALIŞANLARA, YOKSUL AİLELER NAKİT YARDIMI

Paket kapsamında vergi mükellefi çalışanlara bir kereliğe mahsus olmak üzere 300 euroluk destek ödemesi yapılırken; çocuklu ailelere, devletten aldıkları paraya ek olarak çocuk başına bir kereliğine 100 euroluk ödeme yapılacak. Yardıma muhtaç durumdakilere de bir kereye mahsus olmak üzere 200 euroluk ek ödeme yapılacak.

Almanya, 14-16 milyar euro civarında hacme sahip ilk paketi Ukrayna savaşının hemen öncesinde açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler