1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Amerika İran`ın çöpünü elektriğe çevirecek

Amerika İran`ın çöpünü elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Amerikalı enerji şirketi Eco Energy World, İran’da çöpten elektrik üreten fabrika kurulmasıyla ilgili bir anlaşma imzaladı.Amerikalı...

Amerika İran`ın çöpünü elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Amerikalı enerji şirketi Eco Energy World, İran’da çöpten elektrik üreten fabrika kurulmasıyla ilgili bir anlaşma imzaladı.

Amerikalı “Eco Energy World” şirketi temsilcisi ve İran Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Valisi Malik-Muhammed Kurbanpour İran’da çöpten elektrik üreten fabrika kurulmasıyla ilgili bir anlaşma imzaladı.

1.17 milyar dolar değerindeki anlaşmaya göre, Amerikalı şirket İran’ın Şehrikord kentinde İranlı bir tarafla çöpü elektriğe dönüştüren fabrika kuracak. Şirket, yakıtı çöp olan fırınlar kurarak günlük 1.500 ton çöp yakarak 250 megavat elektrik üretmeyi düşünüyor.

Projenin önümüzdeki Eylül ayında tam olarak kullanıma geçirilmesiyle 600 ila 700 kişiye iş sahası oluşacak ve bu kişilerden %80’i yerel halktan temin edilecek. İstihdamın önümüzdeki iki üç yıl içinde 2.000 kişiye ulaşılacağı tahmin ediliyor.

İran petrol ve doğalgaz zengini bir ülke olmasına rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmeye büyük önem veriyor. 

Cenevre Nükleer görüşmeleri ardından sağlanan anlaşma sonrası İran üzerindeki yaptırımları kademeli olarak kaldıran ABD İran ile ekonomik ilişkilerini her geçen gün biraz daha geliştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler