1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Amity Oil Tekirdağ’daki petrol hisselerini Petrogas'a devretti

Amity Oil Tekirdağ’daki petrol hisselerini Petrogas'a devretti

Enerji Günlüğü – Avustralya merkezli Amity Oil İnternational, Tekirdağ’da yarı yarıya hisse sahibi olduğu 3 adet petrol işletme ruhsatını Petrogas’a...

Amity Oil Tekirdağ’daki petrol hisselerini Petrogas'a devretti

Enerji Günlüğü – Avustralya merkezli Amity Oil İnternational, Tekirdağ’da yarı yarıya hisse sahibi olduğu 3 adet petrol işletme ruhsatını Petrogas’a devretti.

Amity Oil İnternational Tekirdağ’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile yüzde 50’şer hisse sahibi olduğu 3 adet petrol işletme ruhsatının her birindeki yüzde 50’şer hissesinin tamamını ABD Dallas merkezli TransAtlantic Petroleum’un bağlı ortaklığı olan Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye devretti. 

Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. ARİ/TPO-AOI/K/F19-b4-1 pafta no'lu, ARİ/AOI- TPO/4959 ve ARİ/AOI-TPO/4200 hak sıra no’lu 3 adet alanda Türk Petrol Kanunu’nun 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre petrol arama, işletme ruhsatı ile bunlardan doğan ya da bunlar üzerindeki hakların devri ve bunlar üzerinde konulacak şart ve kısıtlara uymak şartı ile başvurdu ve başvurusu kabul edildi. Böylece söz konusu alanlarda TPAO ve Petrogas yüzde 50’şer şekilde petrol işletme ruhsatına sahip oldular. 

TransAtlantic Petroleum Türkiye’de yaklaşık 880 bin net dönüm, gelişmiş ve gelişmemiş petrol ve doğalgaz varlıklarına sahip. Ayrıca şirketin Türkiye’de 20’den fazla kıyı ve deniz arama ruhsatı ile toplam 1.4 milyondan fazla brüt araziyi kapsayan yaklaşık 25 adet üretim sahası var. TransAtlantic Petroleum Türkiye’deki petrol üretimini Arpatepe, Bahar, Göksu ve Selmo petrol sahaları başta olmak üzere Güneydoğu’da gerçekleştirirken, doğalgaz üretiminde ise Trakya Havzası’nda yoğunlaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler