1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ankara’da atıktan yakıt üretilecek

Ankara’da atıktan yakıt üretilecek

EMG Geri Kazanım, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kuracak. Tesiste yılda 70 bin ton ATY üretilecek.

Ankara’da atıktan yakıt üretilecek

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kurulacak olan Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisinde yılda 70 bin ton ATY üretilecek.

EMG İşleme Tesisleri Geri Kazanım Atık Depolama Lojistik Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlığı İnş. Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından, Ankara İli, Kahramankazan İlçesinde Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kurulması planlanıyor. Yaklaşık 5 milyon TL değerindeki tesisin 4 bin metrekareye yakın bir alanda kurulması planlanıyor. 

Proje kapsamında ATY (Atıktan Türetilmiş Yakıt) prosesi oluşturmaya uygun, geri dönüşümü mümkün olmayan ancak kalorifik değere sahip olan atıkların geri kazanımının sağlanması amaçlanıyor. Proje ile 70.000 ton/yıl kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) kapasiteli tesisin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Atıktan Türetilmiş Yakıt prosesine kabul edilen kalorifik değeri yüksek atıklar ayrıştırma işlemine tabi tutularak içinde bulunan metal atıklar ayrılacak. Yakma menüsü hazırlamaya uygun olan atıklar kırma makinesine atılarak küçük boyutlara indirgenecek. Kırma işleminden sonra konteynırlara yüklenen atıklar yakma tesislerine veya atık yakma lisansı olan çimento tesislerine gönderilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler