1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Arzum`a yeni CEO: Mete Zadil

Arzum`a yeni CEO: Mete Zadil

Enerji Günlüğü - Elektrikli küçük ev aletleri markası Arzum'un yeni CEO'su Mete Zadil oldu.SDA International ile 2013 yılında stratejik ortaklığa giden;...

Arzum`a yeni CEO: Mete Zadil

Enerji Günlüğü - Elektrikli küçük ev aletleri markası Arzum'un yeni CEO'su Mete Zadil oldu.

SDA International ile 2013 yılında stratejik ortaklığa giden; son dönemde kurumsallaşma ve global markalaşma stratejisi izleyen küçük ev aletleri markası Arzum, üst yönetim yapısını da revize ediyor.

Revizyon kapsamında Şirket'in Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Arzum CEO'luğunu da üstlenen Murat Kolbaşı, CEO'luk bayrağını Mete Zadil'e devretti. Mete Zadil, Arzum CEO'luğu görevine 1 Eylül 2015 itibariyle başladı.

Halen Arzum'un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Murat Kolbaşı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Sayın Zadil'in CEO olarak atanması, Arzum'un aile şirketi yapısından kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya geçişinin önemli ve stratejik bir basamağı olarak nitelenebilir. Kurumsal bir şirket ve global bir marka olma yolunda üst yönetimimizi yeniliyor ve güçlendiriyoruz" dedi. Kolbaşı, Mete Zadil'in daha önce ulusal ve uluslararası birçok şirkette parlak bir yöneticilik kariyerine sahip olduğunu vurguladı.

Mete Zadil, 1989-1993 yılları arasında University of Delaware'de İnşaat Mühendisliği eğitiminin ardından, 1995 yılında Cornell University'de İnşaat Mühendisliği master eğitimini tamamladı.

2002-2006 yılları arasında Korda Kağıt Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür, 2006-2011 yılları arasında Schindler Türkiye'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini üstlendi.

Yeniden yapılanma, büyüme ve iş geliştirme alanlarında uzman olan Zadil, 2011 yılından beri sürdürdüğü Stenia Tarım Yönetim Kurulu Üyeliği ve Autority Group Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerine de devam ediyor. Endüstriyel ürünler, tarım, gıda, inşaat sektörlerinde kariyerini sürdüren Zadil, son olarak Ariston Thermo Group Türkiye Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyordu. Zadil, Ariston Thermo Group Yönetim Kurulu'ndaki görevine bir süre daha devam edecek. Denizcilik ve doğa ile yakından ilgili olan Zadil, geçmiş yıllarda İsviçre Ticaret Odası ve Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Arzum, Türkiye’de elektrikli ev aletleri sektörünün önde gelen markalarından biri. 1966 yılında kurulan Arzum, dünyanın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Arzum'un, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım olmak üzere 6 ürün kategorisinde 250’den fazla ürünü bulunuyor.

Arzum’un uluslararası operasyonları Hong Kong’ta bulunan ofisi dışında dört kıtaya yayılan 30’a yakın ülkede sahip olduğu geniş dağıtım ağını kapsıyor.

TGI Global’in araştırmasına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 10 markası arasında yer alan Arzum ürünleri, Türkiye’de 10 milyondan fazla evde kullanılıyor.

...

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler