1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Avrupa devleri İran petrolü için harekete geçti

Avrupa devleri İran petrolü için harekete geçti

Enerji Günlüğü - İran ve Avrupa petrol şirketleri arasında Fars Körfezi’nde petrol havzalarının geliştirilmesi ve kalkındırılması için ön görüşmeler...

Avrupa devleri İran petrolü için harekete geçti

Enerji Günlüğü - İran ve Avrupa petrol şirketleri arasında Fars Körfezi’nde petrol havzalarının geliştirilmesi ve kalkındırılması için ön görüşmeler başladı.

İran Felat Kare petrol şirketinin yürütme müdürü Said Hafızi, yaptığı açıklamada Avrupa petrol şirketlerinden Total, Eni ve Saipem ile Fars Körfezi’nde petrol havzalarının geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla ön görüşmelerin yapıldığını söyledi.

İranlı yetkili, ayrıca İran’ın Selman doğalgaz havzalarının işletilmesi ve kalkındırılması için Birleşik Arap Emirlikleri ilemüzakereye oturmak istediğini belirterek, daha önce isfendiyar petrol havzasının geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla İsveç ve Avusturya’dan bazı şirketlerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

ABD ŞİRKETLERİ YER ALMIYOR

Mehr'in haberine göre Hafızi, 6 petrol havzasının geliştirilmesiyle ilgili Avrupalı şirketlerle işbirliğini olumlu gördüklerini belirterek, söz konusu müzakerelerde Amerika’dan hiçbir şirketin olmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler