1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa’nın en büyük teşviksiz GES’i Portekiz’de kurulacak

Avrupa’nın en büyük teşviksiz GES’i Portekiz’de kurulacak

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi WElink Energy, Portekiz’de devlet teşvik olmadan 221MW'lık bir güneş santrali kuracak.İngiliz enerji şirketi...

Avrupa’nın en büyük teşviksiz GES’i Portekiz’de kurulacak

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi WElink Energy, Portekiz’de devlet teşvik olmadan 221MW'lık bir güneş santrali kuracak.

İngiliz enerji şirketi WElink Energy, Portekiz Vaqueiros'daki Solara4 Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumu için Çinli mühendislik şirketi CTIEC ile sözleşme imzaladı. 200 milyon sterline malolacağı tahmin edilen Solara4 GES, Avrupa'nın en büyük sübvansiyonsuz güneş santrali olacak.

WElink Energy Başkanı Barry O’Neill, Solara4 projesinde inşaata başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, devlet sübvansiyonu olmaksızın bir yenilenebilir enerji yatırımının kârlı olabileceğini de gösterdiklerini kaydetti.

850.000 güneş paneli ile kurulacak Solara4 GES, 2019'un ortalarında üretime başlayacak. Avrupa'nın en yüksek güneş ışınlama seviyelerinden birine sahip olacak olan santral yıllık 150.000 ev için yeterli elektriği üretecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler