1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına onay

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin halka arzını onayladı. 

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına onay

Enerji Günlüğü - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin halka arzını onayladı. 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteninde yer alan karara göre, Türkiye’nin en büyük entegre enerji şirketlerinden Aydem Enerji’nin yenilenebilir alanında faaliyet gösteren ve portföyü yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan oluşan iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji’nin  halka arzına onay verildi. Şirket halka arz başvurusunu Şubat ayı sonunda yapmıştı. 

Şirket sermayesinin 700 milyon TL'den 750 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 5 milyon TL nominal değerli 5 milyon adet B grubu pay ile Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin sahip olduğu 105 milyon TL nominal değerli 105 milyon adet B grubu paylar halka arz edilecek. 

Fazla talep gelmesi halinde Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin sahip olduğu 20 milyon TL nominal değerli 20 milyon adet B grubu payın ek satışı gerçekleştirilebilecek. 1 TL nominal değerli paylar 8,50 TL ve 9,90 TL fiyat aralığından satışa sunulacak. 

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenecek. Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım ise süreçte eş liderler olarak görev alacak.

Türkiye geneline yayılmış, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 25 elektrik üretim santrali ile 1.020 MW kurulu güce sahip Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, yılda 3 milyar kilovatsaatten (kWh) fazla elektrik üretiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler