1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Baltık Boru Hattı’nın Danimarka-Polonya bağlantısını Saipem inşa edecek

Baltık Boru Hattı’nın Danimarka-Polonya bağlantısını Saipem inşa edecek

Baltık Doğalgaz Boru Hattı projesinin Danimarka-Polonya arasındaki 275 kilometrelik kısmını İtalyan şirket Saipem inşa edecek.

Baltık Boru Hattı’nın Danimarka-Polonya bağlantısını Saipem inşa edecek

Enerji Günlüğü - Baltık Doğalgaz Boru Hattı projesinin Danimarka-Polonya arasındaki 275 kilometrelik kısmını İtalyan şirket Saipem inşa edecek.

Baltık Doğalgaz Boru Hattı inşası için hattın inşasından sorumlu olan Polonyalı GAZ-SYSTEM (TSO), Polonya’nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltacak Baltık Doğalgaz Boru Hattı projesi’nin Danimarka-Polonya arasındaki 275 kilometrelik kısmının inşası için İtalyan Saipem firmasıyla 280 milyon euro (306 milyon dolar) değerinde bir anlaşma imzalandıklarını açıkladı. 

Toplam değeri 1,6 milyar euro olan projeyle yıllık 10 milyar metreküp Norveç gazının Danimarka üzerinden Polonya’ya taşınması hedefleniyor. 

SAİPEM HATTIN DANİMARKA-POLONYA KISMINI İNŞA EDECEK

İtalyan şirket Saipem şirketi ise yaptığı açıklamada, hattın Danimarka-Polonya arasındaki 275 kilometrelik kısmını inşa edeceklerini aktardı. Firma hattın inşasının 280 milyon euroya mal olmasının planlandığını belirterek, Danimarka ve Polonya sahillerini birleştirecek hat için tüm ana anlaşmaları şimdiden sağladıklarını kaydetti. 

PROJE BEŞ ANA BİLEŞENDEN OLUŞUYOR

Baltık Doğalgaz Boru Hattı Norveç'te üretilen doğalgazı Danimarka, Polonya ve bölgedeki diğer ülkelere ulaştıracak. Hat, Danimarka, İsveç ve Polonya topraklarından geçecek ve 900 kilometre uzunluğunda olacak.

Fizibilite çalışmalarına 2016 yılında başlanan Baltık Doğalgaz Boru Hattı projesi, Kuzey Denizi’nde Norveç ve Danimarka doğalgaz iletim sistemlerini birbirine bağlayan gaz boru hattı inşa edilmesi, Danimarka iletim sisteminin genişletilmesi, Zealand Adası’ndaki gaz kompresör istasyonu inşası, Danimarka-Polonya arasında gaz boru hattı inşa edilmesi ve Polonya iletim sisteminin geliştirilmesi şeklinde 5 ana bileşenden oluşuyor. Hat’tın 1 Ekim 2022 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler