1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başbakan'dan TürkAkım için etkin işbirliği talimatı

Başbakan'dan TürkAkım için etkin işbirliği talimatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Binali Yıldırım, TürkAkım Gaz Boru Hattı projesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için...

Başbakan'dan TürkAkım için etkin işbirliği talimatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Binali Yıldırım, TürkAkım Gaz Boru Hattı projesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kurumlar arası ortak çalışmaların etkin bir işbirliği ile yürütülmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 10 Ekim 2016 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Hükümeti arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesi’ne ilişkin Anlaşma ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Yıldırım yaptığı açıklamada “Ülkemizin doğal gaz arz güvenliği bakımından büyük önem taşıyan Proje’nin öngörülen süresinde ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeksizin gerçekleştirilebilmesi için kurumlar arası ortak çalışmaların; süratli, kararlı ve duyarlı bir biçimde, tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında etkin bir işbirliği ve eşgüdüm sağlanarak yürütülmesi gerekmektedir.” dedi.

Buna ilişkin olarak Anlaşma çerçevesinde, Hükümetçe üstlenilen yükümlülerin zamanında ve layıkıyla yerine getirilebilmesi için, Proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak uygulama ve işlemlerin süratle tamamlanacağı aktarıldı. İkinci olarak da gerekli arazi hakları edinimi çalışmalarını yürütmek amacıyla ve arazi hakları kuruluşu olarak atanacak bir kamu kuruluşuna, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) ve South Stream Transport BV şirketine, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli katkı ve desteğin verileceği açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre karada ve denizde döşenecek toplam dört hattından müteşekkil TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesi’nin ‘deniz bölümü’nde yer alan iki boru hattının tasarım, inşa ve işletimine ilişkin faaliyetlerin South Stream Transport BV şirketi tarafından yürütüleceği hususu Rusya Federasyonu’na bildirildi. Projenin ‘kara bölümü 2’ kısmına ilişkin faaliyetlerin ise önümüzdeki dönemde her iki ülkenin belirleyeceği kuruluşlarca ortak kurulması planlanan bir şirket tarafından yürütülmesi öngörülüyor.     

Önceki ve Sonraki Haberler