1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bayraktar: Maden emekçilerimizin haklarının takipçisi olacağız

Bayraktar: Maden emekçilerimizin haklarının takipçisi olacağız

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Doruk Madencilik bünyesinde çalışan maden işçilerin tüm alacakları ödenene ve mağduriyetleri tamamen giderilene kadar sürecin takip edeceklerini açıkladı.

Bayraktar: Maden emekçilerimizin haklarının takipçisi olacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Başkanı Nurettin Akçul'u ve Doruk Madencilik bünyesinde çalışan madencileri Bakanlıkta kabul etti. 

Görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Bakan Bayraktar, görüşmede madencilerin karşılaştıkları sorunları ve taleplerini detaylıca ele aldıklarını kaydetti. Bakan Bayraktar, “İşçi kardeşlerimizin haklarını eksiksiz alabilmesi noktasında ilgili taraflarla temaslarımızı sürdürüyoruz. Maden emekçilerimizin tüm alacakları ödenene ve mağduriyetleri tamamen giderilene kadar da sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

https://www.enerjigunlugu.net/isciye-parasini-odemeyen-dorukun-ruhsati-geri-alinsin-32428yy.htm

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da içinde bulunduğu üç bakanlığın araya girmesiyle geçen ay birikmiş maaşlarının bir hafta içinde ödeneceği sözü alarak evlerine dönen Doruk Madencilik işçilerinin hakları yine verilmemişti. 

İlgili Haberler