1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bayraktar: Yeni dönem zorluklarla beraber fırsatları da barındırıyor

Bayraktar: Yeni dönem zorluklarla beraber fırsatları da barındırıyor

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, enerji sektöründe bütüncül ve kapsamlı yaklaşım önemli olduğunu ve içinde...

Bayraktar: Yeni dönem zorluklarla beraber fırsatları da barındırıyor

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, enerji sektöründe bütüncül ve kapsamlı yaklaşım önemli olduğunu ve içinde bulunduğumuz yeni dönemin, zorluklarla beraber fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Küresel enerji görünümünü 2040 yılına kadar biçimlendiren güçleri ve bu dönüşümün etrafındaki belirsizlikleri ele alan BP Enerji Görünümü 2018 raporunun değerlendirildiği 3. DEK (Dünya Enerji Konseyi) Konuşmaları’nda değerlendirmelerde bulunan DEK Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, içinde bulunduğumuz yeni dönemin zorluklarla beraber fırsatları da beraberinde getirdiğini belirtti. 

Bayraktar, “Enerji politikalarının başarıya ulaşmasında olmazsa olmaz unsurlarından biri politik hedeflerde devamlılık, belirlilik ve öngörülebilirliktir. Geçmiş dönemde Milli Enerji ve Maden Politikası altında çizdiğimiz vizyonun yeni dönemde de kuvvetli bir şekilde devam edeceğini belirtmek isterim.  Bu anlamda, arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa odaklı politikaları, birbiriyle ve gelişen ve değişen piyasa koşullarıyla uyumlu şekilde, önceliklendireceğiz. Enerji piyasalarını bundan 15-16 yıl önce çok önemli bir karar ile serbestleştirmeye başlayan Türkiye, bu dönüşümü başarıyla gerçekleştirmiştir.  İçinde bulunduğumuz yeni dönem, zorluklarla beraber fırsatları da beraberinde getirmektedir. Özel sektör paydaşlarımız için planlama ve bütüncül yaklaşım öne çıkarken piyasanın ihtiyacı olan değişimlere gerekli esnekliğin de kamu tarafından sağlanması gerekiyor” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler