1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Binali Yıldırım: 2040'a kadar petrol, gaz, kömüre devam

Binali Yıldırım: 2040'a kadar petrol, gaz, kömüre devam

Enerji Günlüğü - Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın temel enerji ihtiyacının en azından 2040 yılına kadar kadar petrol, kömür ve doğalgazdan oluşan...

Binali Yıldırım: 2040'a kadar petrol, gaz, kömüre devam

Enerji Günlüğü - Başbakan Binali Yıldırım, dünyanın temel enerji ihtiyacının en azından 2040 yılına kadar kadar petrol, kömür ve doğalgazdan oluşan hidrokarbon kaynaklarla karşılanacağını söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım, 23. Dünya Enerji Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Kongre’nin enerji olimpiyatları tanımının hakkını yerine getireceğine inandığını söyledi. “Enerji olimpiyatları enerjiye erişim ve kullanım konusunda bizi çok hızlandırsın ama fiyatlarda çok yükseklere çıkmayalım” diyen Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti: 

“Enerji alanında karşılıklı menfaatlerin gözetildiği bir işbirliği önem kazanıyor. En azından 2040’lı yıllara kadar temel enerji ihtiyaçlarımızı fosil yakıtlar karşılayacak. Fukuşima faciası bazı ülkelerde nükleer santrallerin kapatılmasına yol açsa da genel eğilim yeni gelişmiş teknolojilerle nükleer yatırımların yapılacağını gösteriyor.” 

"GÜNEŞ VE RÜZGAR KAPASİTEMİZ ARTIYOR"

Türkiye’nin enerjide yüzde 70 düzeyinde ithalata bağımlı olduğunu kaydeden Binali Yıldırım şunları söyledi: 

“Enerji talep artışının en hızlı büyüdüğü ikinci ülkeyiz. Dünya ortalamasının en az üç katı fazla büyüyen enerji ihtiyacımızın güvenli şekilde tedariki açısından enerji sepetimizi bu gerekliliğe cevap verecek şekilde esnek oluşturacağız. Özellikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı da değerlendireceğiz. Yüksek enerji potansiyelimizi değerlendirecek güneş ve rüzgar kapasitemizi arttırıyoruz. Dolayısıyla 2023 yılı hedefimiz bu oranın üzerine çıkmaktır. Jeotermal ısı uygulamalarında ülkemiz dünyadaki ilk beş ülkeden biridir. Bu konuda da master planlamalarımız tamamlanma aşamasında. AB ile işbirliğine de arttırarak devam edeceğiz. Türkiye’nin bir enerji ticareti merkezi haline getirilmesi çeşitli projelerle destekleniyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler