1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bioden Enerji'nin Afyon'daki biyogaz tesisi halkın görüşünde

Bioden Enerji'nin Afyon'daki biyogaz tesisi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -  Bioden Enerji'nin Afyonkarahisar'da kurmayı planladığı ve tavuk ve büyükbaş hayvan dışkılarını ısı ve elektriğe dönüştürecek...

Bioden Enerji'nin Afyon'daki biyogaz tesisi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -  Bioden Enerji'nin Afyonkarahisar'da kurmayı planladığı ve tavuk ve büyükbaş hayvan dışkılarını ısı ve elektriğe dönüştürecek 8 MW kapasiteli bir biyogaz tesisi projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Bioden Enerji Üretim Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Afyonkarahisar ili, Başmakçı ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Bioden Afyon Başmakçı Biyogaz Tesisi (8 MWe/8,32 MWm/9,4 MWt) projesi  ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı. 

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor.

75.609.170 TL bedelli proje kapsamında günde 740 ton tavuk dışkısı atıkları ve 360 ton büyükbaş hayvan dışkısı atıkları anaerobik koşullarda işlenerek biyogaza ve hemen arkasından üretilen biyogaz güç ünitesinde elektrik enerjisine dönüştürülecek. 

BİODEN ENERJİ, AFYON'DA 8 MW'LIK BİYOGAZ TESİSİ KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler