1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birol: Doğru seçenekler yanlışlardan daha az maliyetli

Birol: Doğru seçenekler yanlışlardan daha az maliyetli

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, dünya enerji politikalarının sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek, doğru seçeneklerin yanlışlardan...

Birol: Doğru seçenekler yanlışlardan daha az maliyetli

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, dünya enerji politikalarının sürdürülebilir olmadığına dikkat çekerek, doğru seçeneklerin yanlışlardan daha az maliyetli olduğunu söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, 2030 yılında dünyada hala 600 milyondan fazla insanın elektriği olmayacağını, Karbon emisyonlarını düşürmeden iklim değişikliği probleminin çözülemeyeceğini ve şehirlerdeki yerel kirlilik sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu üç konuda, UEA’nın Sürdürülebilir Kalkınma Senaryosu olarak isimlendirdiği bir yol haritası var. Bu yol haritası 3 önemli hedefe ulaşmak için enerji dünyasının neler yapması gerektiğini ele alıyor. Kesinlikle sürdürülebilir bir yönde ilerlemiyoruz fakat doğru seçenekler yanlış seçeneklerden daha az maliyetli. Dünyadaki gayri safi hasılanın sadece % 0.3’ü ile gökyüzünü yeniden maviye çevirebiliriz. IEA yatırımların doğru yönlendirilmesi konusunda destek sağlamaktan memnuniyet duyacaktır.”

ENERJİ ERİŞİMİNDE DESTEĞE HAZIRIZ

Toplantı sonrasında Dr. Fatih Birol, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed ile bir görüşme gerçekleştirdi ve dünyanın kritik çevre sorunlarının üstesinden gelmek için enerji erişiminin nasıl genişletileceğini ele aldı. Dr. Birol “Bu küresel gündemi desteklemek için Uluslararası Enerji Ajansı’nın yardım ve uzmanlığını sağlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

BİROL: ENERJİ POLİTİKALARI SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFİ İÇİN YETERLİ DEĞİL

Önceki ve Sonraki Haberler