1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birol: Hidrojen enerji geçişini destekleyebilir

Birol: Hidrojen enerji geçişini destekleyebilir

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, hidrojenin küresel enerji geçişini destekleyebileceğini ve enerji güvenliğini...

Birol: Hidrojen enerji geçişini destekleyebilir

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, hidrojenin küresel enerji geçişini destekleyebileceğini ve enerji güvenliğini iyileştirmenin yanında karbondioksit salımını da azaltabileceğini söyledi.

Japonya'nın Nagoya kentinde düzenlenen ‘Hydrogen Energy Ministerial 2018’ toplantısında konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, hidrojenin dünyanın fosil yakıtlardan temiz enerji kaynaklarına geçişini destekleyebileceğini, yakıt bileşimini çeşitlendirebileceğini ve enerji güvenliği sorunlarını giderebileceğini ifade etti. 

Birol ayrıca IEA verilerine göre enerji kaynaklı CO2 emisyonlarının 2018 yılında da 2017 yılında olduğu gibi artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, hidrojenin emisyonları azaltmada da rol oynayabileceğini kaydetti. Birol, hidrojenin taşımacılık, endüstri, binalar ve enerji üretimi dahil olmak üzere birçok kullanım alanına sahip olduğuna ve fosil yakıtlardan üretildiğinde, CCUS ile birlikte emisyon azaltımını en üst düzeye çıkardığına dikkat çekti.

HİDROJEN ZATEN BİZİMLE

Mevcut durumda özellikle kimyasallar ve arıtma endüstrisi için hammadde olarak üretimi ağırlıklı olmak üzere yılda yaklaşık 80 Mt hidrojen üretildiğini belirten Birol, hidrojen uygulamasının teknolojik ve ekonomik zorlukları olduğunu, ancak küresel momentumun arttığını ifade etti. 

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler