1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BİST'te 9.90 TL’den 1.3 milyar TL’lik Aydem hissesi satıldı

BİST'te 9.90 TL’den 1.3 milyar TL’lik Aydem hissesi satıldı

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına beş kat talep gelirken, 9.90 TL fiyattan satılan hisselerden 1,3 milyar liralık hasılat elde edildi.

BİST'te 9.90 TL’den 1.3 milyar TL’lik Aydem hissesi satıldı

Enerji Günlüğü - Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına beş kat talep gelirken, 9.90 TL fiyattan satılan hisselerden 1,3 milyar liralık hasılat elde edildi.

Enerji sektöründe geçtiğimiz haftaya yoğunlaşan halka arz işlemlerinden birinin daha sonucu açıklandı. Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ halka arzı için 19-22 Nisan tarihlerinde talep toplandı. Bunun sonucunda toplam 338.548 yatırımcıdan 586.426.281 lot talep geldi. Bu miktar, halka arzın beş katına karşılık geliyor.

EK SATIŞ HAKKI DA KULLANILDI

Aydem Yenilenebilir Enerji hisselerinin halka arz fiyatı 9,90 TL olarak belirlendi. Halka arzda planlanan yüzde 18’lik ek satış hakkının da kullanılması ile birlikte toplam halka arz büyüklüğü 1,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

idris-kupeli.jpgKÜPELİ: HEDEF 5 YILDA İKİ KAT GÜCE ULAŞMAK

Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, halka arz işlemine gelen beş katlık talebin, yatırımcıların şirkete güvenini gösterdiğini belirtti. Son üç yılın en büyük halka arzına imza attıklarını kaydeden Küpeli, “Şimdi çok daha büyük bir aile olarak, kârlı ve güçlü büyümemizi sürdüreceğiz. Hedefimiz, beş yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkarmak. Başta hibrit santral yatırımlarımız olmak üzere, yenilenebilir yatırımlarımıza odaklanarak, bu hedefimize kararlılıkla ulaşacağız” dedi.

AYDEM YENİLENEBİLİR GONG TÖRENİ 29 NİSAN’DA

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. paylarının AYDEM kodu ile 29 Nisan 2021 Perşembe günü, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor. Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji üretimi alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye geneline yayılan 25 yenilenebilir enerji santralinde 1.020 MW kurulu güce sahip. Şirket yılda yaklaşık 3,2 milyar kilovatsaatlik brüt elektrik üretimi yapıyor.

4 KAYNAKTAN ELEKTRİK: ÇÖP, RÜZGAR, JEOTERMAL, SU

Hidroelektrik, rüzgar, jeotermal ve çöp gazı kaynaklarından elektrik üreten Aydem Yenilenebilir Enerji, portföyündeki santrallerin tasarımından mühendislik ve işletme aşamalarına kadar geliştirme ve yapım işlerini kendi çatısı altında yürütüyor. Aydem Yenilenebilir Enerji, dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacıları arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler