1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP Nil Deltası'ndan gaz çıkaracak

BP Nil Deltası'ndan gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, Mısır'da Nil Deltası'nın doğusunda bulunan Atoll doğalgaz sahasında çalışmalar yürütecek. Mısır...

BP Nil Deltası'ndan gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, Mısır'da Nil Deltası'nın doğusunda bulunan Atoll doğalgaz sahasında çalışmalar yürütecek. 

Mısır Petrol Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, İngiliz enerji şirketi BP, Mısırlı EGPC ve EGAS ile doğalgazın taşınması ve geliştirilmesi anlaşması imzaladı. 

Anlaşma çerçevesinde BP, Dimyat açıklarındaki Atoll sahasında üretilen gazın işlenmesi ve nakliyesi yanında sahanın inşasını da üstlenecek. Bu sahanın geliştirilmesi için toplamda 3 milyar Dolar yatırım yapılması gerekiyor. 

Anlaşmanın imzalanması esnasında hazır bulunan Mısır Petrol Bakanı Tarık El- Mulla anlaşmadan duyduğu memnuniyeti belirterek, Atoll sahasından erken üretim yapılacağını umduğunu söyledi.  

BP ise sahada üretim çalışmalarının iki aşamada geliştirilerek üretimin 2018 yılında başlamasını öngörüyor. Sahayı BP'nin Mısır bağlı ortalığı  Pharaonic Petroleum Co. (PhPC) EGAS ve İtalyan Eni ile birlikte geliştirecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler