1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, Total, Equinor karlarını pandemi öncesinin üzerine çıkardı

BP, Total, Equinor karlarını pandemi öncesinin üzerine çıkardı

Avrupalı petrol şirketleri BP, Total, Equinor, petrol fiyatlarının artışına bağlı olarak ilk çeyrek karlarını arttırarak pandemi öncesi dönemin üzerine çıkardılar.

BP, Total, Equinor karlarını pandemi öncesinin üzerine çıkardı

Enerji Günlüğü - Avrupalı petrol şirketleri BP, Total, Equinor, petrol fiyatlarının artışına bağlı olarak ilk çeyrek karlarını arttırarak pandemi öncesi dönemin üzerine çıkardılar.

Avrupa’nın petrol devleri, Covid-19 salgınının etkilerini geride bırakıyor. 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan BP, Shell, Total ve Equinor, pandemi öncesi karlılık seviyesinin üzerine çıktılar. Bu artışta petrol fiyatlarının 2020 Nisan ayında 16 dolar/varilden 67 dolar/varillere gelmesinin etkisi oldu.

Fransız petrol şirketi Total yılın ilk çeyreğinde karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 arttırarak 3 milyar dolar kar açıkladı. Norveçli Equinor ise 5,5 milyar dolar kar açıkladı. Şirketin 2020’nin aynı döneminde karı 4,2 milyar dolar olmuştu. 

İngiliz petrol şirketi BP’nin dönem karı ise 2020’ye göre yüzde 200 artışla 2,6 milyar dolar oldu. BP 2019 yılı ilk çeyreğinde de 2,4 milyar dolar kar açıklamıştı. 

SHELL KARINI ARTTIRDI ANCAK PANDEMİ ÖNCESİNİN ALTINDA

Shell ise ilk çeyrekte karını 2020'ye göre %13 arttırarak 3,2 milyar dolar olarak açıkladı. Ancak şirketin karı bu artışa rağmen pandemi öncesinin altında kaldı.

 

Etiketler : , , , , , ,