1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bugün Dünya Çevre Günü!

Bugün Dünya Çevre Günü!

5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde Covid-19 salgını sonrası doğa ve insan için yeni bir başlangıç çağrıları yapılıyor. 

Bugün Dünya Çevre Günü!

Enerji Günlüğü - 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde Covid-19 salgını sonrası doğa ve insan için yeni bir başlangıç çağrıları yapılıyor. 

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), bu noktadan hareketle COVİD 19 sonrası süreçte “Doğa ve İnsan için Yeni bir Başlangıç” yapma çağrısında bulundu. Çağrı, sanat, medya, akademi çevrelerinde de karşılık buldu. Deniz Ülke Arıboğan, Levent Erden, Dilara Koçak, Barış Özcan, Atlas Sarrafoğlu, Bünyamin Sürmeli, Ayça Varlıer, Tuba Ünsal gibi isimler mesajları ile çağrıya destek verdi.

WWF-Türkiye bu vesileyle vermemiz gereken kararları şöyle sıraladı:

·         Kayıplarımızı artırmak mı, doğayla uyum içinde yaşamak mı?

·         Düşük karbonlu ve çevresel etkileri azaltılmış bir büyüme mi? Dünyayı yeni ve daha ağır krizlere sürükleyebilecek eski büyüme anlayışı mı?

·         Bir tane daha kömürlü termik santral mi? Yenilenebilir enerji mi?

YENİ BAŞLANGIÇ: SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM, YEŞİL İYİLEŞME

WWF- Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar da “Doğa ve İnsan için Yeni Bir Başlangıç”ı şu sözlerle özetledi: “Ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamımız doğanın bize sunduğu ekolojik değerler üzerinde yükseliyor. İnsan sağlığının doğamızın ve diğer türlerin sağlığı ile bağlantılı olduğu gerçeğini kabul etmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Yakın zamanda gördüğümüz üzere doğa kayıplarını önlemede ataletin bedeli ne yazık ki kayıpları önlemenin maliyetinden çok daha büyük. Bugünden tezi yok, ekonomik desteklerin/teşviklerin doğa üzerinde zararlı etkileri olan yatırımlardan sürdürülebilir üretim ve yeşil ekonomiye kaydırılması; enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, elektrikli ulaşım gibi sürdürülebilir yatırımların önceliklendirilmesi; doğa dostu geleneksel tarım uygulamalarının teşvik edilmesi; bir başka deyişle yeşil iyileşmeye yönelmemiz gerekiyor. Dünya Çevre Günü’nde tüm karar alıcıları, yerel yönetimleri, iş dünyasını ve bireyleri, doğayla ilişkimizde yeni bir başlangıç yapmaya çağırıyoruz.”

WWF-Türkiye 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde (yarın) online mecralarda düzenleyeceği bir dizi etkinlik ile “Doğa ve İnsan için Yeni Başlangıç” temasını masaya yatıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler