1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Dedeağaç FSRU’dan yılda 500 milyon m3 gaz alacak

Bulgaristan Dedeağaç FSRU’dan yılda 500 milyon m3 gaz alacak

Bulgaristan, Yunanistan’daki Dedeağaç açıkdeniz LNG terminalinden 10 yıl boyunca yılda 500 milyon metreküp doğalgaz alacak.

Bulgaristan Dedeağaç FSRU’dan yılda 500 milyon m3 gaz alacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Yunanistan’daki Dedeağaç açıkdeniz LNG terminalinden 10 yıl boyunca yılda 500 milyon metreküp doğalgaz alacak.

Bulgaristan kamu enerji şirketi Bulgargaz, Kuzey Yunanistan'da Dedeağaç yakınlarında kurulacak olan açıkdeniz sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalinde (FSRU) kapasite rezervasyonu yapacak. Rusya’ya olan gaz bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Hükümet şirketin, 10 yıl boyunca yılda 500 milyon metreküp doğalgaz almak için rezervasyon yaptıracağını açıkladı.

Terminalde yüzde 20 hisseye sahip olan Bulgaristan, buradan Yunanistan-Bulgaristan IGB rotasıyla aldığı gazı bir doğalgaz boru hattı yoluyla Güneydoğu Avrupa'ya göndermeyi planlıyor.

Terminal projesini yürüten Yunan doğalgaz şirketi Gastrade, pazar testinin ikinci aşaması için şirketlerin bağlayıcı kapasite rezervasyon teklifler sunmaları için son tarihi 20 Mart'a kadar uzattı. Gastrade, geçen yıl 20 gaz şirketinden yıllık 12,2 milyar metreküp (bcm) bağlayıcı olmayan yeniden gazlaştırma kapasitesi teklifi aldı. Terminale büyük çoğunluğu Katar ve ABD’den olmak üzere yılda 6,1 milyar metreküp doğalgazın gelmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler