1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Yunanistan ile ortak projelere devam edecek

Bulgaristan Yunanistan ile ortak projelere devam edecek

Enerji Günlüğü -  Bulgaristan, Burgas-Alexandroupolis petrol boru hattı projesi için kurulan ortaklık şirketinin kapatılması davasını geri çekti.Bulgaristan,...

Bulgaristan Yunanistan ile ortak projelere devam edecek

Enerji Günlüğü -  Bulgaristan, Burgas-Alexandroupolis petrol boru hattı projesi için kurulan ortaklık şirketinin kapatılması davasını geri çekti.

Bulgaristan, Rusya ve Yunanistan'ın Alexandroupolis (Dedeağaç) Limanı ile Bulgaristan'ın  Burgas Limanı arasında petrol boru hattı kurmak içik kurdukları ortaklık şirketinin kapatılması için açılan davayı geri çekti. 

Bulgaristan Maliye Bakanı Vladislav Goranov, Yunanistan'ın gelecekteki ortak projeler için altyapı temeli olarak şirketi sürdürmeyi teklif etmelerinden dolayı davayı durduklarını açıkladı. 

Goranov, Dedeağaç yakınlarındaki açıkdeniz LNG terminali inşaatından almayı planladığı yüzde 20 hissenin de bu tür projelerden biri olabileceğini kaydetti. 

Hollanda menşeyli Trans Balkan Pipeline BV proje şirketi 2007 yılında kuruldu. Şirkette Rus Transneft, Rosneft ve Gazprom şirketlerinin yüzde 51 hissesi bulunuyor. Kalan hisseler ise Bulgaristan ve Yunanistan'a ait. 

Bulgaristan 2012 yılında şirketten ayrılmak istedi fakat kendi payına düşeni ödemeye de devam etti. Bulgaristan geçen yıl ortaklarının şirketi kapatmayı reddetmesi üzerine Amsterdam Ticaret Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Şirket 2007-2014 yılları arasında 7.4 milyon Bulgar Levası zarar etti.  

Önceki ve Sonraki Haberler