1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Büyükdere Elektrik, Tunceli’de depolamalı GES kuracak

Büyükdere Elektrik, Tunceli’de depolamalı GES kuracak

Büyükdere Elektrik, 153 milyon TL yatırımla Tunceli’de 15 MW kurulu gücünde Tunceli Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Büyükdere Elektrik, Tunceli’de depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Tunceli’de 15 MW kurulu gücünde Tunceli Güneş Enerji Santrali (GES) ve 15 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Büyükdere Elektrik Üretim Depolama Tic. A.Ş. tarafından Tunceli İli, Merkez İlçesi, Aktuluk Mahallesi sınırları içinde 15 MW kurulu gücünde Tunceli Güneş Enerji Santrali (GES) ve 15 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Proje için şirketin 153 milyon TL yatırım yapması öngörülüyor. 

Proje ile yaklaşık 225 bin m2’lik alanda kurulacak güneş enerji santralinde 30 bin adet 500 Wp gücünde monokristal güneş pillerinden oluşan panel ve 3 adet 5.000 kWe gücünde inverter kullanılacak. Lityum İyon batarya sistemi kullanılması planlan enerji depolama sisteminin konteyner tipi enerji depolama olması planlanıyor.

Santralde yılda 30 milyon kWh elektrik üretileceği tahmin ediliyor. Üretilecek olan elektrik enerjisi daha ekonomik olarak üretilerek Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması, enerji piyasası kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak serbest enerji piyasasının rekabet koşulları çerçevesinde ucuz ve kaliteli enerjinin tüketicilere ulaştırılması sağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler