1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çanakkale’de kömür çıkarılacak

Çanakkale’de kömür çıkarılacak

Çanakkale’nin Biga ve Lapseki ilçeleri sınırları içinde açılacak ocakta yılda 355 bin ton kömür üretilerek yakın çevredeki termik santrallere gönderilecek.

Çanakkale’de kömür çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Biga ve Lapseki ilçeleri sınırları içinde açılacak ocakta yılda 355 bin ton kömür üretilerek yakın çevredeki termik santrallere gönderilecek.

Çanakkale ili, Biga İlçesi, Kazmalı Köyü, Dikilitaş, Göçüklük ve Nurikonağı Mevkiilerinde ve Lapseki İlçesi, Beybayır Köyü, Kocatepe, Sarıkaya ve Çaldoğu Mevkileri ile Çataltepe Köyü, Mezarlıkaltı Mevkii’lerinde Nagihan Tuna’ya ait İR:201900841 ruhsat numaralı saha sınırları içerisinde ve H17 b3-c2 paftalarında yer alan 149 hektarlık alanda kömür çıkarılması ve çıkarılan kömürün kurulacak olan Lavvar (Kırma Eleme Öğütme Yıkama, Öğütme ve Paketleme) Tesisinde işleme tabi tutulması planlanıyor.

4,5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

4,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, kömür rezervi 4 milyon ton olarak tespit edilen sahada açık işletme yöntemi ile 10 yıl boyunca yılda 355 bin ton kömür, şist ve şlam çıkarılması öngörülüyor. Kömür, açık işletme basamaklandırma yöntemi ile delme- patlatma yöntemi ile çıkarılarak, kurulması planlanan Lavvar Tesisi’ne aktarılarak çıkarılan tüvenan kömürlerin nitelik ve nicelik olarak zenginleştirilmesi sağlanarak piyasaya satışa sunulacak.

Çıkarılan kömür, sahanın 30 km uzağında yer alan İÇDAŞ (Bekirli), 36 km mesafedeki İÇDAŞ (Değirmencik), 45 km mesafedeki ODAŞ ve 45 km mesafedeki 18 Mart Termik Santrali’ne gönderilecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler