1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çanakkale’de orman atıkları elektriğe dönüşecek

Çanakkale’de orman atıkları elektriğe dönüşecek

CKG Elektrik, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde kuracağı biyokütle tesisinde yılda 100 bin ton orman atığını yakarak elektrik üretecek.

Çanakkale’de orman atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - CKG Elektrik, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde kuracağı biyokütle tesisinde yılda 100 bin ton orman atığını yakarak elektrik üretecek.

CKG Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Lapseki İlçesinde 13,81 MW kapasiteli Biyokütle Enerji Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 30 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak tesiste yılda toplam 100 bin ton orman atığı ile ağaç artığı ve çalılar hammadde olarak kullanılacak. Ormanlarda yapılan üretim sonucu tomruk, sanayi odunu ya da yakacak odun olarak değerlendirilmeyerek ormanda terk edilen dip kütüğü, kök, gövde ucu tepe ve yarı dallardan ince olanlar ile taşıma sırasında yada devirme aşamasında parçalanan ağaçlar “orman artığı”olarak değerlendiriliyor. Bunların dışında ağaçlandırma için saha temizliği, sıklık ve sırıklık bakımı gibi ormancılık faaliyetleri ile herhangi bir şekilde değerlendirilemeyen ağaç ve çalılar artık olarak değerlendirilecek. 

Bu hammaddelerin yakılacağı tesiste %25 elektrik verimi ile 13,81 MWh elektrik enerjisi elde edilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler