1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çayırhan B’nin gücü ve bacası yükseltiliyor

Çayırhan B’nin gücü ve bacası yükseltiliyor

Enerji Günlüğü - Çayırhan B Termik Santrali projesinin gücü 80 megavatlık artışla 720 MWe seviyesinden 800 MWe’ye yükseltiliyor.Çayırhan Elektrik...

Çayırhan B’nin gücü ve bacası yükseltiliyor

Enerji Günlüğü - Çayırhan B Termik Santrali projesinin gücü 80 megavatlık artışla 720 MWe seviyesinden 800 MWe’ye yükseltiliyor.

Çayırhan Elektrik Üretim ve Madencilik AŞ (ÇEÜMAŞ) tarafından geliştirilen Çayırhan B Termik Santrali projesinde revizyona gidiliyor. EÜAŞ tarafından geliştirilen ve halen özelleştirme yoluyla devralan Park Termik Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından işletilen Çayırhan A Termik Santrali’nin yakınlarında  kurulması planlanan Çayırhan B Termik Santrali projesinin kurulu gücü 80 MWe’lik artışla 800 MWe (820 MWm) seviyesine yükseltildi. 

BACA YÜKSEKLİĞİ DE ARTTI 

Ankara'nın Nallıhan ve Beypazarı ilçe sınırları içinde yer alacak projenin ilk hali için ÇED onayı alınmış olmasına rağmen, ilgili kuruluşlardan gelen görüş ve değerlendirmeler sonrasında projede revizyona gidiliyor. Revizyonlardan biri de çevreye ilişkin. Kurulacak santralin salacağı baca gazının atmosfere dengeli dağılabilmesi için baca yüksekliğinin değiştirilmesi oldu. Daha önce 100 metre olarak öngörülen bacanın yüksekliği 165 metre seviyesine çıkarıldı. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler